Jangan Jadikan Mata Kita Seperti Mata Lalat Yang Melihat Negatif, Jadikan Lah Mata Kita Seperti Mata Lebah Yang Sentiasa Melihat Benda Yang Positif

Saturday, 22 September 2012

DINNER DEKAN 2012



ASSALAMUALAIKUM

hallu hallu semua
hehe. nak update pasal dinner semalam
dinner a.k.a MAJLIS ANUGERAH DEKAN 2012

drheartymza@blogspot.com

act aku malas giler nak pergi
dah la takde baju yang sesuai nak pakai
yang aku boleh kategorikan agak sesuai la untuk pergi dinner
sume dah bawak balek rumah
buntu buntu
housemate yang sepatutnye jadi jurumekap aku pun balek jugak
roomate aku pun takde gara subjek ETR
arghhhh . nie sume gara-gara memo naek lambat
ada ke memo naik hari yang sama dengan majlis and dinner tu
lain kali naik la 2-3 hari before tu
habes member2 senior2 aku sume balek
serius memang aku tade member
nak siap pun takde sape yang nak bagi comment
aku siap sorang-sorang je
sedih gilerrr kot  :'(


tapi dapat makan free kan
sape yang taknak
lagipun takut next time takde rezeki pulak nak pergi majlis nie
hope every semester dapat dekan la .
sape yang taknak diploma 1st class
sume orang nak


dan akhirnye aku pakai jubah hitam putih dan pashmina hitam
yang aku main pinjam je mmber2 aku punye
no mekap. hanya bedak yang tidak berbau *tak kaye la
simple.
 datang nak makan je pun

baru balek dari dinner
drheartymza@blogspot.com
simple

kredit to NURUL SYAZWANI a.k.a WANI kerana memberi pinjam jubah yang sangat cantik tu
and YANA for the pashmina
hehe. kalau takde korang, memang aku tak makan la malam semalam




nie doorgift yang kitorang dapat mase registration


drheartymza@blogspot.com
putih itu suci

dan yang paling tak boleh bla bila aku punye fon mati
argghhhh . dah la memang takde member nak borak
fon mati . time2 nie la dia nak mati
naseb la kawan kepada kawan aku teman
dengan dia sorang je la aku borak

tapi lepas habes aturcara
aku terus lari gi kawan aku yang aku kenal
sempat la snap pic dengan budak sorang nie

aku sayang budak nie

nie mimie 
full name dia nor amira syamimi
kalau nak tahu dia nie bestfriend aku time primary school dulu
lame giler kot kitorang lost contact
naik sekolah menengah dah tak penah jumpe
phone number pun takde
yelaa.. zaman dulu aku takde fon
sampai la kitorang sambung kat UiTM NEGERI SEMBILAN nie
aku boleh jumpe dia nie
sangat sangat sangat tak sangka
sumpah rase nak nanges mase terserempak ngan dia  :'(
tapi dia nie lagi hebat
2 semester dah dekan
diploma in microbiology kot
kira kos paling tough la kat cnie
aku doakan dia dapat ANC 
aku memang dah tak la kan
1st semester dah terlepas
sekarang target aku nak dapat
'DIPLOMA FIRST CLASS'

oke lah
mata aku pun dah nak pejam dah nie
malas nak bebel lagi
stress bila pikir study week pun ada test
fokus on FINAL
ALL THE BEST kat korang yang nak exam tu


*pic tak banyak sebab handphone mati  :'(

ASSALAMUALAIKUM  >_<










Sunday, 16 September 2012

jodoh itu rahsia ALLAH

ASSALAMUALAIKUM

hmmm. nak cakap cane eqk
kang korang cakap aku asyik cite pasal cinta
tapi aku tak tahu kenapa aku nak tulis jugak 
sebab aku dah tersalah cakap kat kawan aku nie
aku cakap macam nie

jodoh aku 100% aku serahkan kepada encik kamaruzzaman (my dad)

but yang aku nak sampaikan sebenarnye kat dia 
aku malas nak cari. so, aku suruh ayah aku cari 100%
tapi jodoh tu 100% la aku serah kat ALLAH S.W.T
Dia MAHA MENGETAHUI kan
siapa jodoh aku
aku tak cari yang rupawan
jutawan karyawan perawan
but aku mencari seseorang yang mampu......

-menjadi imam kepada keluarganya
-yang boleh menjadi guru kepada isteri dan anak-anaknya
-yang boleh memimpin keluarganya
kalau boleh buat semua di atas, mestilah dia seorang yang beriman
-dan yang paling penting tak MEROKOKKKKKKKKK !!!!!!
opssssssssssss....
hehe..

kepada kawan aku tu 
kalau terbaca entry nie
harap kau tak salah tafsir apa yang saya cakap
100% yang saya maksudkan adalah mencarikan jodoh untuk saya
that's all


k.bai. ASSALAMUALAIKUM


Saturday, 15 September 2012

BiLa FiNAL SemAkiN HamPiR


ASSALAMUALAIKUM

bila final semakin hampir
sume benda aku buat macam tak cukup tanah
minggu depan minggu last untuk kelas lecture sem nie
dan minggu depan jugak 
sume lecturer berpesta bagi last test kat student
aku tengok status kat FB tu sume pasal test
hahaha . naseb badan la
nama pun belajar
next week nye lagi dah study week
cepatnye masa berlalu
aku rase macam baru je aku daftar masuk tok sem 3 nie
tahu tahu dah final

dan akan frust ++++++
bile timetable final keluar
dan paper last adalah antara paper yang terakhir tok UiTM aku
pergghhhh . confirm golongan budak2 yang lambat habes paper
frust bile tgk budak2 habes paper awal
balek rumah awal
*ayat aku dah tunggang terbalik dah

tapi naseb sem nie oke
tapi yang tak tahan bile paper last aku petang 
dan yang paling tak boleh bla
bile paper yang agak killer hari ahad
BIOLOGY ngan PHYSICS kot
memang lah korang cakap bukan killer. 
tapi bagi aku tu lah yang selalu spoiled kan pointer aku
perghhh . tahu tak hari ahad tu weekend  ??
cuti umum !!!!
hari beristirehat  :'(
tapi nak buat macam mana
kire oke la tu walaupun ahad
aku kire golongan yang bersyukur jugak la sebab paper aku gap lame giler

FINAL EXAMINATION TABLE SEMESTER 3

HARI/TARIKH
TARIKH
MASA
SUBJECT
ISNIN
1 OKTOBER 2012
9.00 -10.00 A.M
BEL 311
SELASA
2 OKTOBER 2012
2.15 - 4.15 P.M
CHM 270
RABU
3 OKTOBER 2012
9.00 - 11.00 A.M
CTU 211
KHAMIS
4 OKTOBER 2012


JUMAAT
5 OKTOBER 2012


SABTU
6 OKTOBER 2012


AHAD
7 OKTOBER 2012
9.00 - 12.00 A.M
PHY 150
ISNIN
8 OKTOBER 2012


SELASA
9 OKTOBER 2012


RABU
10 OKTOBER 2012


KHAMIS
11 OKTOBER 2012


JUMAAT
12 OKTOBER 2012


SABTU
13 OKTOBER 2012


AHAD
14 OKTOBER 2012
9.00 - 12.00 A.M
BIO 200
ISNIN
15 OKTOBER 2012


SELASA
16 OKTOBER 2012


RABU
17 OKTOBER 2012


KHAMIS
18 OKTOBER 2012
2.15 - 5.15 P.M
MAT 238

aku harap 

dengan gap yang lame

subject killer yang aku rase killer 

tu dapat A+++++++

aminnnnn. 


*oke lah . nak bagi pesanan penaja sikit. korang2 yang nak exam tu . jage kesihatan.jaga hubungan kita dengan Pencipta dan yang dicipta. jangan stress stress. nanti botak kepala . hahaha




Wednesday, 12 September 2012

hari raya di UiTM


ASSALAMUALAIKUM

walaupun aku dah rase sangat lambat untuk aku update blog aku nie pasal 
'SAMBUTAN HARI RAYA'
kat UiTM aku nie
aku tak kire
aku nak cite gak
actually aku nak tunjuk kat korang family aku yang dah hidup ngan aku
selama 3 semester aku kat UiTM
and kat sume ahli KAMI 1 KAPAL
aku nak bagi tahu kat korang (KAMI 1 KAPAL)
yang aku bangga ada kawan kawan a.k.a family yang macam korang kat sini
cool sweet (sour pun ada kadang2 :P )
walaupun idea korang kadang2 tak masuk akal sangat nak buat jenayah
macam pic kite kat bawah nie
suka hati buat macam UiTM tu UiTM kita yang punya
suka hati nak buat gaye ape
serius aku happy time nie
korang memang yang paling best
                                                                             


KAMI 1 KAPAL

CANTIK TAK KAMI ?? (oke.perasan kejap )




budak sorang kat tengah tu sangat tamak nak berbinikan sampai 6 orang :P




arul dan heri yang jeles tengok afiq dan kitorg yang comel ini
dan tanpa segan silu meng 'interframe' jugak untuk nampak comel

see . kau memang suka kan arul ?? haha



muka sume happy dapat makan free 

aku sayang korang  >.<

 
disebabkan arul dan afiq ada bini, si heri pun nak ada bini jugak
dan kesetiaan tergambar di wajahnya. haha . (ayat skema)

cuba teka , ada 5 ke 6 orang ??
maaf wani :)



oke lah . disebabkan laptop aku yang mereng  SEJAK 2 MENJAK nie, memang seminggu baru dapat update.
*mood yang memang takde mood bila pikir ada quiz calculus 2 petang nie . arghhh :'(