Jangan Jadikan Mata Kita Seperti Mata Lalat Yang Melihat Negatif, Jadikan Lah Mata Kita Seperti Mata Lebah Yang Sentiasa Melihat Benda Yang Positif

Monday, 27 May 2013

welcome to UiTM Kuala Pilah , Negeri Sembilan

hyep .. hyep . . aku tahu result UPU dah keluar kan . korang pun mesti tengah packing-packing barang kan . bagus-bagus . dengan aku-aku sekali kena pack barang sekarang . Khamis nak kena balik dah . Ready for MDS . for those yang dapat offer UiTM Negeri Sembilan , jangan terkejut pulak masuk sini . mula-mula memang rasa nak maki-hamun je . sebab kampus dalam hutan . nak pergi pekan pun agak jauh la gak . ( bas UiTM ada la . Don't worry :) ) but you must know one thing , UiTM Negeri Sembilan adalah terbaik . hahahaha . kenapa aku cakap macam tu ,sebab pagi-pagi korang akan pergi kelas dengan nyaman sebab ada kabus. sejuk giler nak mati . lagi2 kalau hujan . second , lecturer kat sini sumpah baik tahap tak ingat . senang-senang je dapat carry mark . tu pun kalau dengar kata la . kalau jenis kaki ponteng kelas , kalau aku jadi lecturer pun aku tak layan . but seriously talk , datang dulu . tak kenal maka tak cinta . first class campus la bagi aku . sebab campus baru kan . so korang tak perlu takut laaa . papepun . ALL THE BEST AND GOOD LUCK for new students UiTM Negeri Sembilan . 

nie ada beberapa link yang agak penting bila korang dah masuk sini . yang memudahkan korang untuk mendapatkan apa information pasal UiTM Negeri Sembilan .





ada jugak link untuk kolej-kolej kat UiTM Negeri Sembilan . tapi . . . . korang kena masuk dulu . then bila dah dapat kolej , baru boleh intai-intai page kolej korang . 

# all the best kepada semua pelajar baru UiTM Semalaysia . tak lupa jugak kepada pelajar baru Matrikulasi , Asasi , tingkatan 6 , KPTM , Politeknik dan pejar yang nak fly ke ovc . ALL THE BEST and GOOD LUCK . 

11 comments:

  1. wahh kakak kite niyh naik awal daaa...sonok lee dapat jumpe adek2 awal,.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cuak cuak. Menanti detik je nie. Malas pluss pluss nak pack brg. Budak lain dok goyang kaki la ni haa.

      Delete
  2. Hi akak ,mimi bakal jadi uitm kuala pilah student on this 1st june but transit only.Mimi baca banyak blogs students uitm kuala pilah ni dia cakap uitm jauh di pedalaman & lalu kubur kubur ........Mimi takut tak boleh adapt :(

    ReplyDelete
  3. Hi akak ,mimi bakal jadi uitm kuala pilah student on this 1st june but transit only.Mimi baca banyak blogs students uitm kuala pilah ni dia cakap uitm jauh di pedalaman & lalu kubur kubur ........Mimi takut tak boleh adapt :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai mimi :) welcome to campus kuala pilah, negeri sembilan. Nak ikutkan apa yang mimi ckp tu, mmg betul. Kampus kite mmg kat pdalaman dan akan lalu 3 jenis kubur. Kire mcm 1malaysia la jugak. Tp don't worry dik. Kubur sume jauh dr kampus. Hehehe. Tkyh takut. Cuma y best nye campus ni, dia punye suasana pagi dia. And all the lecturer are awesome. Sebab semua baik. K tipu. Ada y strict. But its okay. Yang strict pun baik jugak. Kalau nk ikut pdalaman, byk je uitm kt pdalaman syg :) lagipun mimi transit je kan, don't worry k. Mimi transit mana nanti?

      Delete
    2. Salam akak..saya pn dpt sna...asrma sna ok tk akak?hehe..

      Delete
    3. Wsalam dik :) nak cite pasal asrama, kolej dia mmg tip top. Mcm aprtment. So tkyh risau berebut bilik air. Satu rumah, 3 bilik, 6 org, 3 bilik air. Amacam? Hehehe. Hidup la akak 6 sem duk asrama. Tp jgn mls join program okay. Nnti kena duk umah sewa :) goodluck dik.

      Delete
  4. Kak..btol ke kubur2..tkot la akak..hmm..mcm nk nangis je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kubur tu betul. Tp jauh. 8 km dari UiTM. Tak dengar lagi org kne kacau dengan mana2 hantu pilah. Hehehe. Don't worry k. It should be fine. :) elok je budak2 ramai overnight luar.

      Delete
  5. Assalamualaikum, akak saya pon pelajar baru yang akan masuk uitm kuala pilah. macam seronok jee tapi saya hanya transit, Mds ok tak?

    ReplyDelete
  6. salam kak.saya pun nnti bakal masuk uitm kuala pilah 1st september ni.nak tanya pasal internet cable ada provide ke kat bilik.and line broadband apa yang okay?celcom okay tak? sorii byk tanya.tq :)

    ReplyDelete