Jangan Jadikan Mata Kita Seperti Mata Lalat Yang Melihat Negatif, Jadikan Lah Mata Kita Seperti Mata Lebah Yang Sentiasa Melihat Benda Yang Positif

Thursday, 24 January 2013

kemeriahan maulud nabi

ASSALAMUALAIKUM

salam maulidur Rasul guys . aku rasa belum terlambat untuk aku mengucapkan lagi . sebab kita ingat Rasulullah , nabi bagi umat akhir zaman sepanjang masa . bukan hanya pada Maulidur Rasul je . So, macam mana ?? korang turun berarak tak ?? korang sambut tak maulidur Rasul nie . jangan cakap korang tak sambut. birthday boyfriend ngan girlfriends boleh sambut . Rasul kita korang tak sambut pulak . 

aku dah lama tak join program kat kawasan rumah aku nie . yelaa . aku bukan selalu balik pun . tak sangka pulak aku rimau perdana dah ada group qasidah sendiri . AULAD MUBARAK namanya . ok . bangga kejap dengan komuniti penduduk Rimau Perdana nie . Ukhwah yang terbina sangat kuat . 









ahli AULAD MUBARAK terdiri daripada anak-anak dan penduduk Rimau Perdana


with nani . we are sweet 20 ok

semangat ayah aku selawat


nani with my IMAN DAMIA

me .

aku and my adik (mimie)




AULAD MUBARAK

# sentiasa mengingati Rasulullah dengan berselawat ke atas nabi Muhammad . bukan dengan kata-kata cinta kepada kekasih anda, tetapi kekasih Allah , Rasulullah S.A.W



Saturday, 12 January 2013

VARIATION OF INTELLIGENCE

 Assalamualaikum ...

bersihkan dulu sawang sawang yang dah bertimbun . hye guys . semester 4 yang sangat busy ditambah dengan tanggungjawab yang semakin banyak . memang tak sempat la nak update blog . but its ok . aku nak cite sikit kenapa aku sibuk sangat sampai tkde mase nak blogwalking segala .


program anjuran Jawatankuasa Perwakilan Kolej . fuhhhh . serius baru aku tahu kalau kita jadi head of the program , sumpah penat giler . keluar pukul 8 pagi , balik bilik pukul 11 malam . itupun kalau takde surat extend masa sebab takut 'polis bantuan' halau . kalau ada surat extend, alamat pukul 12 baru aku jumpe katil . kalah office hour .

THIS MY NEW FAMILY . WE STAND TOGETHER <3 <3
LOVE THEM DAMN MUCH . 

selama aku join organisasi, JPK satu satunya organisasi yang aku pernah join yang super duper cool . very very cool , sempoi , and arghhhh . tak tahu nak cakap . yang aku tahu , aku mula rindu dengan diorang . rindu nak buat event same same . rindu nak nanges sebab takut event jadi kucar kacir . rindu nak gosip gosip kan korang . rindu nak kena marah . miss every second we are together for VOICE . 

kalau boleh nak masukkan semua gambar budak2 nie . tp next time la . aku update pun sebab dah tak tahu nak cite kat sape yang aku happy giler kenal budak budak JPK nie . even baru bape minggu kita bersama, tapi rasa macam dah kenal lama . 

#kenal bertahun tak semestinya kita betul betul kenal seseorang . tapi, walaupun kita hanya kenal seseorang itu dalam beberapa minggu, kita mungkin rasa kenal dia bertahun tahun lamanya