Jangan Jadikan Mata Kita Seperti Mata Lalat Yang Melihat Negatif, Jadikan Lah Mata Kita Seperti Mata Lebah Yang Sentiasa Melihat Benda Yang Positif

Monday, 22 April 2013

Amanah Dari Allah

Assalamualaikum..

Kepimpinan ??
What do you think about 'kepimpinan' ??
tadi lepas isya' ada ceramah dekat surau rumah aku
at first, aku memang malas nak pergi
maybe sebab penat or ada bisikan2 yang tak best kat telinga aku
tapi ... teringat kata-kata ustaz yang datang bagi ceramah kat UiTM aku
Allah dah bagi pilihan
nak pergi atau tidak ??
apa pilihan kamu ??
adakah pilihan kamu itu terbaik . 


Then aku pergi lah ..
Mungkin itu pilihan terbaik
And I realize
yang Allah nak tunjuk aku something
Ustaz tu bagi ceramah pasal kepimpinan
sangat terkena batang hidung yang tak mancung nie
hehehehe
ok . back to the topic
first ayat yang keluar dari mulut ustaz tu terus tarik perhatian aku

"kepimpinan adalah satu amanah , satu tanggungjawab yang Allah akan tanya kita di padang mahsyar nanti"

aku renung balik
selama kau jadi pemimpin
dari kau sekolah rendah
naik ke sekolah menengah
and now dekat universiti
adakah kau jalankan kepimpinan kau dengan sebaiknya
mungkin aku pernah terpesong dari landasan
Yaaa . manusia tidak pernah sedar
kesalahan yang dia pernah lakukan
aku juga tidak terlepas dengan kesalahan itu
 InsyaAllah .
Aku cuba untuk jalankan tanggungjawab yang diamanahkan dengan sebaiknya
to all my JPK's
thanks for everything
hope for the next semester
our program will be the best program and will give us sweet moment :)
            



# esok dah kena balik UiTM . kena settle paperwork program Mega semester hadapan bersama MPP . Jumaat , Sabtu and Ahad kena join KPO (Kursus Pengurusan Organisasi) pulak . Ya Allah . jangan kau biarkan hati ini mengeluh . sesungguhnya kepimpinan adalah amanah dariMu . tabahkan lah hatiku dalam perjuanganku :)


Sunday, 21 April 2013

End Of A Relationship


Assalamualaikum..

Me : yes
unknown : why ??
Me : Nothing :)

yaa. It's nothing. hahaha. 
On my birthday , he wish me and i just reply thanks .
Today, he come again.
What for ?? 
i don't know
only him know why he text me back and find me

yess....
i admit i'm still have feeling toward you babe
hope you did not read my blog
pecah rahsia
but sorry
sesuai untuk awak
even saya ada rasa itu lagi
saya tahu awak tak serius
orang yang serius takkan tanya saya untuk jumpa saya
tapi dia akan cari saya untuk jumpa parents saya
bukan saya
mungkin saya yang perasan lebih
tapi
 kisah pulak saya ?? hahahaha
saya bukan saya yang dulu
yang senang2 nak buang dan nak kutip balik
kita pun memang kawan dari dulu 
tapi sekarang mungkin tidak



for my future husband
sorry sebab saya pernah sayang someone
silap saya
saya harap awak dapat maafkan kesalahan saya yang nie
dulu saya buta . khilaf . alpa . 
but i promise
till the end of my life
i will love you
till Jannah












So.......
past is past
I really really regret what i did with my past
but the past teach me about live and love



# tidak ada kena mengena antara hidup dan mati . Ini juga bukan cerita tentang saya . tapi ni yang lahir dari hati saya. keep smiling and live the present :)



Saturday, 13 April 2013

Happy 20th birthday !!!

Assalamualaikum..

By the way memang dah lama sangat nak cite benda nie . Even hari nie dah 13 April bersamaan hampir sebulan aku dah cecah umur 20 . WHAT ??? TWENTY ok . not ten or two . Ya Allah . Cepat masa berlalu . ok then. straight to the point.

On 23rd march 2013, at 00.00 a.m. i"m just doing my work , my assignment and bla bla bla kat bilik aku . My roommate balik . Housemate pun ramai balik . So , memang rumah ini aku yang punye la . Waiting for any call from sayang-sayang aku . And i got the call from Wani . 1st person who wish me for my birthday this year . she with Yana a.k.a bluehyppo . Then tengah sedap bergayut ngan minah nie , ada call masuk . It's from ziela , bakal Ir insyaAllah . Then gayut pulak ngan budak kecik nie . And tengah-tengah nak lepaskan rindu , (macam org bercinta pulak.hahaha) ada call lagi masuk . Aku tahu la masing-masing dah kaya sekarang . Wish dah tak pakai text dah . Sume pakat call je . Tapi orang ketiga yang call nie aku memang kena jawab . YDP JPK woooiiii . Nanti kena pecat pulak kalau tak angkat . hahaha . oppsss . NYDP . silap-silap . sori mel. so aku hang off ngan ziela.

aku angkat je call dari Melo a.k.a wani , Ya Allah . Rasa nak nangis . Guess What ?? They are singing for me. THEY?? ouh ok . Lupe . ada Hani, Diana and Izzani . And Wani tell me that she can't to celebrate my birthday tomorrow . Just fine la sayang . korang ingat pun dah kira muahmuah sangat dah . She keep saying sori again and again and again . hahahaha . chill la. Benda kecik . Tahun lepas takde sape pun celebrate relax je . Then habis je borak-borak ngan wani, hani and diana, aku sambung la keje aku yang tergendala . Memang habis bersepah satu bilik barang aku. 

Tiba-tiba , Izzani datang bagi barang yang aku print kat kak dina . Then dia keluar macam tu je. Suddenly lampu Ruang Tamu terpadam and Izzani masuk balik bilik aku tutup lampu . Kau dah kenapa Izzani . Aku nak buat kerja kot . And guess what ?? what they have done for me ?? Wani, Hani, Diana, and Izzani. Diorang bawak cake and coklat . That's my Favourite. COKLAT OK !!!! hahaha . OH MY .. Rasa nak nanges je ngan dorang nie. Suka buat terkejut-kejut . and I feel to ketuk kepala wani sebab dia cakap dia takde esok hari sebab balik rumah . LOT OF LOVE la . Honestly , dorang semua aku baru kenal tak sampai satu semester but banyak benda yang buat kitorang rapat macam dah kenal bertahun - tahun.

thanxsayang-sayang semua
crazy girls in the house






Thanx for everything to all my dearest yang dah wish my birthday.
For those yang lambat tu, memang nak kena. And for those yang lupe tu, tkpe. Saya tahu siapa pada pada awak. *ayat nak touching je. 

# pukul 11.45 malam before my birthday, rasa sebak menguasai diri . tak tahu kenapa . mungkin sebab rasa diri semakin tua tapi amalan tak cukup2 lagi atau mungkin sedih meninggalkan dunia remaja atau mungkin memikirkan tanggungjawab yang semakin besar akan digalas pada masa akan datang. Pray for me ya !!! >_<