Jangan Jadikan Mata Kita Seperti Mata Lalat Yang Melihat Negatif, Jadikan Lah Mata Kita Seperti Mata Lebah Yang Sentiasa Melihat Benda Yang Positif

Saturday, 13 April 2013

Happy 20th birthday !!!

Assalamualaikum..

By the way memang dah lama sangat nak cite benda nie . Even hari nie dah 13 April bersamaan hampir sebulan aku dah cecah umur 20 . WHAT ??? TWENTY ok . not ten or two . Ya Allah . Cepat masa berlalu . ok then. straight to the point.

On 23rd march 2013, at 00.00 a.m. i"m just doing my work , my assignment and bla bla bla kat bilik aku . My roommate balik . Housemate pun ramai balik . So , memang rumah ini aku yang punye la . Waiting for any call from sayang-sayang aku . And i got the call from Wani . 1st person who wish me for my birthday this year . she with Yana a.k.a bluehyppo . Then tengah sedap bergayut ngan minah nie , ada call masuk . It's from ziela , bakal Ir insyaAllah . Then gayut pulak ngan budak kecik nie . And tengah-tengah nak lepaskan rindu , (macam org bercinta pulak.hahaha) ada call lagi masuk . Aku tahu la masing-masing dah kaya sekarang . Wish dah tak pakai text dah . Sume pakat call je . Tapi orang ketiga yang call nie aku memang kena jawab . YDP JPK woooiiii . Nanti kena pecat pulak kalau tak angkat . hahaha . oppsss . NYDP . silap-silap . sori mel. so aku hang off ngan ziela.

aku angkat je call dari Melo a.k.a wani , Ya Allah . Rasa nak nangis . Guess What ?? They are singing for me. THEY?? ouh ok . Lupe . ada Hani, Diana and Izzani . And Wani tell me that she can't to celebrate my birthday tomorrow . Just fine la sayang . korang ingat pun dah kira muahmuah sangat dah . She keep saying sori again and again and again . hahahaha . chill la. Benda kecik . Tahun lepas takde sape pun celebrate relax je . Then habis je borak-borak ngan wani, hani and diana, aku sambung la keje aku yang tergendala . Memang habis bersepah satu bilik barang aku. 

Tiba-tiba , Izzani datang bagi barang yang aku print kat kak dina . Then dia keluar macam tu je. Suddenly lampu Ruang Tamu terpadam and Izzani masuk balik bilik aku tutup lampu . Kau dah kenapa Izzani . Aku nak buat kerja kot . And guess what ?? what they have done for me ?? Wani, Hani, Diana, and Izzani. Diorang bawak cake and coklat . That's my Favourite. COKLAT OK !!!! hahaha . OH MY .. Rasa nak nanges je ngan dorang nie. Suka buat terkejut-kejut . and I feel to ketuk kepala wani sebab dia cakap dia takde esok hari sebab balik rumah . LOT OF LOVE la . Honestly , dorang semua aku baru kenal tak sampai satu semester but banyak benda yang buat kitorang rapat macam dah kenal bertahun - tahun.

thanxsayang-sayang semua
crazy girls in the house






Thanx for everything to all my dearest yang dah wish my birthday.
For those yang lambat tu, memang nak kena. And for those yang lupe tu, tkpe. Saya tahu siapa pada pada awak. *ayat nak touching je. 

# pukul 11.45 malam before my birthday, rasa sebak menguasai diri . tak tahu kenapa . mungkin sebab rasa diri semakin tua tapi amalan tak cukup2 lagi atau mungkin sedih meninggalkan dunia remaja atau mungkin memikirkan tanggungjawab yang semakin besar akan digalas pada masa akan datang. Pray for me ya !!! >_<




2 comments:

  1. bestla ade org smbut besday....tringin juga wlupun xpernah ada :')

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe . takpe la encik hati . nanti ada la tu . tunggu org tersayang buat surprise ok . yang halal di sisi encik hati :)

      Delete