Jangan Jadikan Mata Kita Seperti Mata Lalat Yang Melihat Negatif, Jadikan Lah Mata Kita Seperti Mata Lebah Yang Sentiasa Melihat Benda Yang Positif

Friday, 8 February 2013

Terbinanya Sebuah Masjid

ASSALAMUALAIKUM ..

Ini bukan kisah dongeng . dan ini juga bukan rekaan semata-mata . Ini semua kisah benar . Kisah yang datang dan pergi tetapi akan diingati sampai ke mati . ini kisah dari mata turun ke hati .

aku bukan nak bermadah helah tapi ini lah yang aku nak sampaikan . *amende la kau merepek ni Miza oooii . ok . stop here from membebel seorang diri . My title for this entry like erhhh . KENAPA ?? KENAPA ?? KENAPA ??

ceritera bermula ...
member aku whatsapp aku selepas lama mendiamkan diri . Agak terkejut di situ . ok . lupakan hal aku dan dia . baca apa yang kami bicarakan .

dia  : kau kenal ****** ???
aku : kenapa ??
dia  : Dia pelajar UiTM pilah kan ??
aku : kos ape ?? UiTM Kuala Pilah memang kecik tp bergantung popular ke tidak budak tu kat sini.
dia  : kos ********.
aku : kalau kos tu, susah sikit . sebab tak kenal sgt (dalam hati aku, asal la dia tnye pasal budak tu -.-)
dia  : dia kahwin semalam .

dan aku sangatlah terkejut bin beruk . pergghhh .

aku : What ?? OMK . apsal semua orang nak kawen ?? part bape ?? ok . jeles sekarang .
dia  : part 4 . kawin ngan budak ***** .

dan aku lagi terkejut . best giler budak tu . rezeki dia jumpa imam yang dicari . Imam yang boleh membimbing . and bla bla bla . tkyh la aku nak cerita details sangat pasal ape yang aku borak dengan dia . belum cerita pasal budak yang dah kawin umur 19 tahun . member member sekeliling aku je . but baru tahu tahun nie .

So that, the conclusion is dorang tu umur sebaya ngan aku and they were got married !!! Dan aku baru sedar yang aku dah nak jejak ke umur 20 tahun . Aku rasa macam baru semalam ambil result SPM . Masuk U . Belajar belajar belajar . Rasa macam semalam je jadi senior kat asrama yang ragging budak budak masa orientasi (ok . yang ni auta . aku senior yang baik ) . Rasa macam baru semalam jadi junior dekat UiTM . masih ada kakak senior yang kepala macam tercabut skru . And now , OMG . I'm senior walaupun baru sem 4 . tapi sebab dah takde senior , kira aku la senior . hohohoho . 

And now , budak-budak sebaya aku pun ada yang dah kawin even they are still in their study but it is not the reason untuk dorang tak sambung study . study is study . science student lagi . so , ape nak kesah . janji kau ada matlamat hidup . cukup .

opppsss . lupa pulak . congratulations to all yang dah bina masjid . Semoga kekal hingga ke Syurga . amin . insyaAllah . 

# masih mencari-cari imam yang boleh melindungi diri ini . keep on praying .