Jangan Jadikan Mata Kita Seperti Mata Lalat Yang Melihat Negatif, Jadikan Lah Mata Kita Seperti Mata Lebah Yang Sentiasa Melihat Benda Yang Positif

Monday, 27 May 2013

welcome to UiTM Kuala Pilah , Negeri Sembilan

hyep .. hyep . . aku tahu result UPU dah keluar kan . korang pun mesti tengah packing-packing barang kan . bagus-bagus . dengan aku-aku sekali kena pack barang sekarang . Khamis nak kena balik dah . Ready for MDS . for those yang dapat offer UiTM Negeri Sembilan , jangan terkejut pulak masuk sini . mula-mula memang rasa nak maki-hamun je . sebab kampus dalam hutan . nak pergi pekan pun agak jauh la gak . ( bas UiTM ada la . Don't worry :) ) but you must know one thing , UiTM Negeri Sembilan adalah terbaik . hahahaha . kenapa aku cakap macam tu ,sebab pagi-pagi korang akan pergi kelas dengan nyaman sebab ada kabus. sejuk giler nak mati . lagi2 kalau hujan . second , lecturer kat sini sumpah baik tahap tak ingat . senang-senang je dapat carry mark . tu pun kalau dengar kata la . kalau jenis kaki ponteng kelas , kalau aku jadi lecturer pun aku tak layan . but seriously talk , datang dulu . tak kenal maka tak cinta . first class campus la bagi aku . sebab campus baru kan . so korang tak perlu takut laaa . papepun . ALL THE BEST AND GOOD LUCK for new students UiTM Negeri Sembilan . 

nie ada beberapa link yang agak penting bila korang dah masuk sini . yang memudahkan korang untuk mendapatkan apa information pasal UiTM Negeri Sembilan .





ada jugak link untuk kolej-kolej kat UiTM Negeri Sembilan . tapi . . . . korang kena masuk dulu . then bila dah dapat kolej , baru boleh intai-intai page kolej korang . 

# all the best kepada semua pelajar baru UiTM Semalaysia . tak lupa jugak kepada pelajar baru Matrikulasi , Asasi , tingkatan 6 , KPTM , Politeknik dan pejar yang nak fly ke ovc . ALL THE BEST and GOOD LUCK . 

Saturday, 25 May 2013

hati yang menangis

yesss . one word . 
HURT . 
its very-very hurt me .
 it's all about you . 
why you ?? you ??

#aku mohon sangat aku lupa ingatan untuk lupakan kau sahaja dalam memori aku . bukan untuk sekarang tapi untuk selamanya . 


Friday, 3 May 2013

STRANGER ON THE TRAIN

Assalamualaikum . . . . 

hye babe . Sihat ?? Hehehehe . Alhamdulillah kalau sihat . Yang sakit tu jangan mengeluh ye . Orang dok cite pasal politik , kadang2 boleh sakit jugak . Sakit jiwa , sakit hati . relaks relaks . Entry nie bukan untuk cite pasal politik . Esok2 la ae update pasal politik . tu pun kalau sempat . 

Hari nie nak cite pasal STRANGER yang aku jumpa masa on the way nak balik Shah Alam Isnin lepas . on the way from UiTM Pilah . Ingat nak cite pasal kursus KPOPP yang aku pergi hari tu tapi pasal STRANGER nie mungkin lebih menarik untuk perkongsian kaum HAWA kat luar sana

yeahhhh . . . 
on that day , Monday . . 
the day after KPOPP kat UiTM Negeri Sembilan
yess . aku naik KTM time tu
and aku tak pernah naik coach lelaki 
even coach perempuan ramai giler orang . . . . . 
ok . tipu . 
aku mengaku pernah sekali naik coach lelaki 
tapi time tu coach lelaki pun dah penuh ngan perempuan
So, tak cuak sangat la
lagipun time tu darurat sangat
and baru-baru nie coach perempuan sangat lengang
biasa la , hari Isnin kan 
sape je yang nak naik KTM . 
lagi2 dari seremban ke KL Sentral
And aku balik ngan Mira , berdua ok . bukan sorang-sorang
aku tak perasan pulak sebelah coach kitorang betul-betul coach lelaki
suddenly ade guy nie duduk depan kitorang
aku buat dunno je la
kesah pulak aku
but mira Tweet aku .
dia cakap that guy keep looking on her
and time tu aku terpandang budak tu
serius takut gilerr sebab dia pandang mira sambil senyum
TANPA HENTI OK !!
statik je . 
ktorang ape lagi . just BBM je mampu tanpa suara
nak angkat muka pun takut
and suddenly dia berdiri in front of mira
SUDDENLY OK !!!
aku pun terkejut giler
but cuba untuk bertenang . kesian mira . 
kalau dah dua-dua takut tak ke susah
then aku beranikan diri tanya that guy 
"kenapa ??"
but he still keep silence and keep looking on mira
aku apa lagi
tangan pun dah gigil
angkat beg , terus ajak Mira pindah tempat duduk
and sampai kat MidValley , that guy turun
but dia berdiri dekat luar tingkap sebaris dengan tempat ktorang duduk . 
and still keep looking on us . 
seriously takut yang amat sangat
tapi Alhamdulillah sebab dia tak turun sekali ngan kitorang kat  KL Sentral . 
tak pasal dia ikut naik train balik Shah Alam
haru biru la hidup kalau jadi macam tu
balik rumah terus cite kat my parents
apa lagi . ceramah free la dapat


Tapi time tu dalam kepala cuma ada buah silat je . tak pernah perform kat awam . tapi disebabkan tak berapa nak turun latihan , semua buah jadi tumpul . lepas nie memang kena asah tajam-tajam la buah silat aku nie . tak guna belajar kalau tak boleh lindungi diri . Kepada semua kaum hawa kat luar tu , hati-hati naik public ok . even ramai orang pun belum tentu selamat . sebab manusia nie macam-macam kerenah dan gelagat . lagi bagus kalau ada ilmu mempertahankan diri . zaman sekarang , tak semestinya perempuan tak boleh belajar ilmu nie . Dunia dah maju kan . Untuk kebaikan sendiri jugak . Yang penting sebelum keluar rumah baca doa tau :)

# Hati-hati kaum hawa . Dunia semakin mencabar . Kehidupan semakin serabut . Hanya Doa senjata kita :)