Jangan Jadikan Mata Kita Seperti Mata Lalat Yang Melihat Negatif, Jadikan Lah Mata Kita Seperti Mata Lebah Yang Sentiasa Melihat Benda Yang Positif

Thursday, 20 June 2013

2 Project in 1 Semester

Assalamualaikum .

actually , aku nak post cite pasal MDS . but gambar tak ambik lagi kat encik charmimlaser , so, nak post pun tkde gambar . sangat bosan la cite dia . takkan aku nak bebel sorang2 .

So , aku nak habak mai kat hangpa nie . Semester nie aku jadi usahawan berjaya dan professor yang paling fake dalam satu masa . subjek ENTREPEUNERSHIP or ENT yang semua student UiTM wajib ambik tak kesah la kau course ape pun . kalau aku tak silap la . sebab nak ikut kat UiTM aku budak microbiology pun amek . memang terbaik la nak kena buat project nie . Project yang akan menghabiskan duit aku semester nie semata untuk markah 35 % . Sikit korang kata ?? 35% tu kire dah cukup byk la tu . At first place memag aku rasa sangat buang masa kot benda2 nie . tapi sebab otak aku nie asyik duk pikir makan , so project aku ialah bukak kilang makanan . Nak tahu makanan apa ?? wajiblah rahsia . nanti korang COPYCAT je . dah siap nanti aku kasi tunjuk ya . Ini kisah aku yang nak jadi Usahawan berjaya bersama partnership aku .

Ok . habis cite pasal bisnes . and lagi satu project yang memang kena struggle 10 KALI GANDA dari project tadi iaitu project biology . KENAPA ?? sebab paper nie takde final exam . So, memang aku ngan teammate aku kena pulun habis habisan dengan project bio nie la cite dia . GILA kau . padahal 50 pages je pun untuk project nie . tp 100% untuk final . memang aku jadi profesor tak jadi la . Yang lagi tak boleh bla nya bila project ENT lagi banyak habis duit (menurut senior) daripada project bio padahal 35% je pun untuk carry mark . boleh habis duit sampai RM 300 tau . Orang kaya memang nampak sikit . tapi duit 300 tu boleh buat beli makanan aku untuk pergi bazar Ramadhan sem nie tahu tak ??

Ok . malas nak taip dah . nie dah bape lama aku save kat draft pun aku tak tahu la . nanti aku update pasal budak-budak manager untuk company aku dalam projecr ENT . semoga project kami berjalan dengan lancar dan diredhai Allah.

PRAY for US ya <3 <3

# budak part 5 sedang bertungkus-lumus untuk membotakkan kepala memikirkan tentang project yang bakal dijalankan .



0 pujian kutukan:

Post a Comment