Jangan Jadikan Mata Kita Seperti Mata Lalat Yang Melihat Negatif, Jadikan Lah Mata Kita Seperti Mata Lebah Yang Sentiasa Melihat Benda Yang Positif

Saturday, 21 July 2012

ramadhan terakhir



Assalamualaikum Wahai Hamba



ramadhan datang lagi
dan mungkin untuk yang terakhir kali
mungkin juga kita tidak sempat untuk menghabiskan bulan ramadhan kali ini
oleh itu,jadikanlah setiap hari yang kita berpuasa ibarat hari terakhir kita berpuasa
jangan lalaikan diri kita untuk perkara perkara yang tidak sepatutnya
mungkin ada yang di luar sana hanya melakukan ibadah puasa
tetapi solatnya hanya dipandang sebelah mata
wahai sahabatku
ingatlah..
solat itu tiang agama
jika rosak tiangnya,rosaklah keseluruhannya
aku di sini juga hanya hamba ALLAH yang lemah
yang sentiasa alpa dengan dugaan dan godaan duniawi
syaitan telah diikat
tetapi mungkin kita lupa
ada nafsu yang bermaharajalela dalam diri kita


yesterday im not feeling well
lagi lagi baru sampai rumah dari UNI
then aku cakap ngan mak aku,aku tak larat nak turun tarawih. guess what ?? my angah tell me.
''kak miza larat .cuba kak miza bayangkan bila kak miza mati,roh kak miza jalan dari awal kak miza hidup sampai kak miza mati. then bila dia tengok kak miza tengah baca doa dia happy.tapi bila kak miza tengah tengok tv ke,buang masa ke, mesti dia sedih. kak miza larat punya.''
and aku pun turun.alhamdulillah. Tarawih pertama untuk tahun nie selesai .
semoga ALLAH izinkan aku untuk aku laksanakan tarawih aku yang seterusnya . AMIN



aku tengok youtube tadi
then search2 aku terjumpa video BIDADARI DUNIA
sangat menginsafkan
sangat menyentuh jiwa
sangat menyedarkan kita
terutamanya muslimah di luar sana yang masih tidak berhijab
mungkin video ini bisa membuka hati anda untuk mula berhijab
berubahlah sebelum terlambat
aku juga berpesan kepada diri sendiri
aku sedar diri ini belum cukup baik untuk orang lain
tapi jadi terbaik untuk diri sendiri tidak salah
jadikan ramadhan kali ini ramadhan yang terbaik untuk kita


2 comments: