Jangan Jadikan Mata Kita Seperti Mata Lalat Yang Melihat Negatif, Jadikan Lah Mata Kita Seperti Mata Lebah Yang Sentiasa Melihat Benda Yang Positif

Sunday, 29 July 2012

love is an experiment



ASSALAMUALAIKUM  :)



hyep . mesti korang macam teruja giler bace title post aku yang nie.(perasan sekejap) alaaaa. aku boleh kerat jari la kalau budak budak cam korang nie tak excited dengan cinta. especially budak budak sekolah yang nak meningkat ke alam universiti. aku tkde topik pun nak update post baru sebenarnya. Tapi hari tu keluar berbuka puasa ngan classmate aku + miss BIO . balek kolej malas nak naek bas UiTM ,aku and the gang tumpang kereta MISS BIO . kawan aku yang kaki sakat lecturer tu, boleh pulak pergi tanye miss aku tu bile nak kahwin . calon dah ada ke belum. and aku suka jawapan miss aku tu.

'alaaa. jodoh tak sampai lagi. takyah nak terburu-buru sangat . Belum tentu yang dah bercinta bagai nak rak sampai 10 tahun tu kahwin. ''

dan jawapan yang paling paling paling aku love sangat 

''cinta nie macam experiment''

and aku pun terus ada idea nak update blog nie. kalau pikir balek cinta memang macam experiment  . tak caye ??? bace sampai habes. 




LABORATORY REPORT

CINTA XXX

INTRODUCTION OF LOVE


NAME                              : BUDAK-BUDAK YANG TAK RETI BAHASA
GROUP                           : MEREMPAT
ID NUMBER                    : 0123456789
NO OF EXPERIMENT   : UNDEFINED
LECTURER’S NAME     : MISS DRHEARTYMZA ( oppppssss)



_________________________________________________________________________________


OBJECTIVE
To find MR or MRS RIGHT

MATERIAL
Your heart
your eyes
your mind
all your sense
hehe :)

PROCEDURE

1) guna korang punya mata telinga dan sume sense yang korang ada untuk cari MR or MRS RIGHT korang.
2) kalau dah jumpa, sila lah korang bagitahu mak bapak korang . jangan nak syok sendiri. nanti experiment korang confirm failed sebab banyak error.
3) kenal masa bertunang tapi jangan lebih-lebih. faham kan maksud aku ??
4) amek masa 2-3 minggu, then kahwin (cepatnya miza oooiiii.. HELLO..aku memang taknak tunang lame2. harap maklum)
5) then forever happily with your husband and your descendent.

PRECAUTION AND ERROR

1) jaga hati . jaga iman . tawakal . yakin pada ALLAH
2) jangan campur ngan bahan kimia lain. nanti korang punye result tak consistent
3) jangan nak emo sangat kalau result korang failed . repeat till korang dapat consistent result
4) jangan nak keluar everytime,everyday, and segala jenis every. kemungkinan besar result korang akan failed sebab your partner dah bosan ngan korang.




nie kalau result korang berjaya



                                                         




kalau result korang failed . plizzz lah . aku mohon sangat jangan sedih
ALLAH tahu apa yang terbaik buat kita


aku pun pernah sedih .
take your time untuk bersedih
tapi jangan sampai iman kita goyah
and MUHASABAH DIRI kita oke

                     
CONCLUSION


                                    



                                                      



 *maaf..BI aku memang teruk, korang paham paham je la. rase macam tengah lab report and diri sendiri tak sedar esok ada quiz chem . waaaaaaa >.<




9 comments:

  1. tak habis2 psl cinta, cuba buat crite laen yg lebeh menarik :D

    ReplyDelete
  2. love is an experiment,.. agak2,.. kalau gagal je???nnt lama2 berjaya x???

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaALLAH . ALLAH tahu apa yang terbaik buat kita . dekatkan diri kepadaNYA. insyaALLAH dia akan bagi pasangan yang mendekatkan diri kepadaNYA juga :)

      Delete
  3. semua org punya perasaan cinta...cepat or lambat je...cinta Allah,Rasul,mak ayah,famili...itu da semestiya...cinta si pemilik hati...just wait n see :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. cinta itu fitrah. cuma kena pandai kawal. doa dan berserah. cinta ini milik ALLAH. mencintaiNya sebelum mencintai hambaNya.

      Delete