Jangan Jadikan Mata Kita Seperti Mata Lalat Yang Melihat Negatif, Jadikan Lah Mata Kita Seperti Mata Lebah Yang Sentiasa Melihat Benda Yang Positif

Saturday, 14 July 2012

BUKAN SENANG TAPI TAK SUSAH



ASSALAMUALAIKUM semua sayangku :)



Cantiknya Wanita Itu Sebagai MUSLIMAH

Bukan Kerana Keindahan Paras Rupa
Sehingga Menjadi Igauan Mata

Tetapi Berpegang Akidah Solehah
Disebalik Tirai Jiwa...
Mengandam Rindu Kekasih Pasrah Di Atas Sejadah
Mengharap Keredhaan Kehidupan Awana 



lamenye la tak update
nak update tapi malas nak tulis
bila rajin ada banyak assignment pulak
oke2.back to the topic
hmmm..aku lepak ngan member aku semalam
macam mane ntah boleh timbul cite pasal cinta nie
jangan salah sangka
aku ngan dia memang kawan je
tak boleh bercinta and takkan bercinta
aku pun memang tak nak bercinta before kawin
dah bercerita cerita,aku tanye die
''kau suka perempuan yang macam mane??''
yelaaa. dia sorang je kawan aku yang aku rase boleh tanye bnde macam nie
then nak tahu ape dia cakap??
dia cakap kat aku macam nie
''hmmm. bagi aku la, aku suka perempuan yang pendiam. tak banyak cakap. sebab perempuan yang tak bayak cakap nie,banyak rahsia yang bila kita dekat dengan dia,kita akan tahu lebih banyak rahsia dia dari orang lain,alaaaa. macam special sikit la. orang lain tak tahu, kita tahu.''
serius aku tak sangka yang dia suka girl yang macam tu sebab dia tu...hmmm
amatlah tidak macam tu.. maaf kepada kawan aku tu kalau dia terbaca entry aku nie
tapi aku rase dia tak baca..hehe
point aku kat sini
lelaki memang kita tak boleh nak jangka yang dia suka girl yang jenis macam mane
yang penting, kita sebagai perempuan jage diri kita masing2
tapi bila kawan aku tu dah cakap macam tu
dan aku pun tak de la sebaik tu
serius aku dah memang tak nak lepak ngan dia dah
bukan sebab dia cakap macam tu
tapi sebab perempuan yang baik , untuk lelaki yang baik
dan lelaki yang baik untuk perempuan yang baik
and aku nak jadi perempuan yang baik untuk mendapat lelaki yang baik
itu memang lumrah hidup
thanx jugak kat kawan aku tu yang mungkin dah sedarkan aku pada banyak benda
perempuan bukan hanya tutup pada auratnya
tetapi pada pergaulannya
aku taknak orang pandang aku
alaaaa.pompan nie
nampak je macam baik tapi lepak ngan laki
ohhh tidak
aku bukan lepak dua orang pun.. ngan member aku jugak kot.perempuan
so, aku tak rase benda ni boleh jadi point
tapi, mulut manusia kan.sape boleh tutup.
tapi bila pikir mulut manusia tak boleh tutup
baik aku tak buat benda yang boleh buat mulut manusia terbuka
insyaALLAH..dalam proses untuk menjadi lebih baik dari hari ini
aku megaku bukan senang, tapi tak susah
mengharap teguran dari sahabat2 saya





YANG BAIK DATANGNYA DARI ALLAH
YANG BURUK DATANGNYA DARI KEKHILAFAN DIRI SENDIRI





3 comments:

  1. sweet! :D
    saya pun berpendapat begitu mcm awk. heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete