Jangan Jadikan Mata Kita Seperti Mata Lalat Yang Melihat Negatif, Jadikan Lah Mata Kita Seperti Mata Lebah Yang Sentiasa Melihat Benda Yang Positif

Thursday, 5 July 2012

PELANDUK DUA SERUPA

ASSALAMUALAIKUM ...

Lelaki A : tengok pompan kat sane tu, ko nampak tak ??
Lelaki B : mane2 ??
Lelaki A : tu. yang kat tepi padang tu. nampak tak?? pakai tudung biru tu. kau nie. dah ade 4 mata pun tak nampak ke?? masalah la cmnie.
Lelaki B : mulut kau . insurans pun tak larat nak bayar. cakap org, kau pun ada mata 4 jugak. ye!! aku nampak. apsal ?? kau nak usha ke ??
Lelaki A : tak la. her face. sebijik macam makwe aku dulu . makwe yang aku memang sayang giler la kan. tp tkde jodoh nak wat macam mane. redha je la.

for the girl, just tukar LELAKI ke POMPUAN oke ?? and tudung tu tukar la pape yang korang rase sesuai dengan lelaki idaman korang. and mkwe change to pkwe or balak

MOTIF ??
motif aku ???
saje je . 
aku nak opinion korang je . 
ape yang korang rasa. 
ape yang korang nak buat dan sewaktu dengannye la.
okee. beginning the story...........
once upon a day...... (macam mane aku nak start nie eqk)
straight je la miza oooiii. kesian dorang tunggu motif kau tulis entry nie..

hmmmm. oke. (tarik nafas panjang panjang sume)

macam nie. misal kate la kan, korang dah pernah kapel or suka or minat or whatsoever yang sewaktu dengannye la. either for girls or boys (jangan songsang dah ler) ,and korang memang SAYANG giler kat dia.
one day korang gadoh besar. whatever la korang punye perang tu sebab ape, janji korang gadoh sampai dah tak boleh nak cntct langsung sebab benda tu sangat hurt your heart. but y'ollzz still sayang dia and memang susah giler nak lupakan dia. tapi korang cuba dan cuba dan cuba lagi(macam lagu cuba lagi tu) untul lupakan dia dan korang hampir berjaya 99.99 %. lepas 6-7 bulan korang lost contact, suddenly, korang terserempak guy or gurl yang memang sebijik macam dia. tapi bukan dia la. cuma sebijik tanpa ada sikit pun beza. memang sebijik laa senang cite. 

oke2.contohnye la kan. korang yang kat UNI tu. budak yang korang minat tu ntah ke mana ntah yang korang memang tak tahu dia ke mana after habes SPM.then, tiba2 korang terserempak ngan budak sebijik macam dia kat UNI korang. then satu course and satu kelas lagi.

SO,APA YANG AKAN KORANG BUAT BILA BENDA MACAM NIE JADI KAT KORANG ???

bagi aku la, the past is the past
just think about the future
history will give us strength to survive
7 bulan korang boleh tahan
takkan la baru nampak PELANDUK 2 SERUPA,
korang dah down
jangan pulak nampak sama je
korang nak usha
tak kesah la laki ke pompan
tak payah la.
memang sakit bila korang kena hadap muka orang yang sebijik macam muka si DIA tu. 
tapi be matured dear. 
muka kita memang ada yang sama. 
yang penting
jangan ikut hati, nanti mati :)



TAK ADA KENA MENGENA ANTARA  HIDUP DAN MATI









6 comments:

  1. thanks.. been in this situation few month ago and now the same face i got to see for a semester since he is my classmate.. but still I hate him for other person fault. :'(

    ReplyDelete
    Replies
    1. btw im also in the same situation but i take the situation as a test for myself. so,jangan letakkan kesalahan org lain kat org lain. kesian dia :)

      Delete
  2. hmm...i noe that guy..^_^

    ReplyDelete
  3. ok,.. muka sebijik xde,..tapi perangai sejibik ade,.. sumpah tention kot,.. tapi ape2 pon,.. tabah jer lahh,.. hehe,.. :) ann

    ReplyDelete
    Replies
    1. alolo ann. relax sudah . perangai same oke lagi,kalau dua2 sama lagi haru . tapi nak wat cne,redah je la

      Delete