Jangan Jadikan Mata Kita Seperti Mata Lalat Yang Melihat Negatif, Jadikan Lah Mata Kita Seperti Mata Lebah Yang Sentiasa Melihat Benda Yang Positif

Thursday, 22 November 2012

KEEP SMILING :)

ASSALAMUALAIKUM

Hai readers yang comey dan kacak . Ce senyum sikit . Senyum sampai nampak gigi tau . Walau pun dah takde gigi . 

Seriously , senyum lah walaupun anda sakit untuk tersenyum . 


tak caye ?? korang cuba la senyum hari hari . 






Senyum Itu Sedekah sayang . so , jangan kedekut untuk tersenyum . bukan kena bayar pun .


Zaman dulu-dulu aku suka cakap ayat nie kat budak tu . tapi sekarang aku dah tak boleh nak cakap kat dia . 
tapi takpe . Awak . kalau 'awak' terbaca entry nie , anggaplah saya cakap kat 'awak' setiap pagi ehh.
and one day , every morning , aku nak cakap ayat nie kat 'future imam' aku .  hehehe

and now , aku nak korang anggap aku cakap kat korang every morning you wake up from your bed :)





sori lah kalau sape sape yang pernah terserempak dengan aku , aku tak senyum . bukan sombong tau . belum kenal belum tahu . dah kenal baru tahu aku macam mane . sebab mostly yang aku jumpe , semua cakap aku 'kerek' . tapi dah kenal tak sangka yang aku nie 'gila' jugak . Dari aku stay hostel lagi time sekolah menengah dulu  . Junior yang baru masuk semua takut nak tegur Kak Miza dorg nie . dah tegur baru kau tahu senior korg nie camne . TAK GARANG OK (*yela tu) . So , don't judge a book by cover . Prinsip aku senang je . Time study , study . Time main , main . Time jalankan tanggungjawab , take serious . Sape yang kena sembur ngan aku tu , faham faham je la aee . bukan sengaja , tapi mengajar dan belajar dalam menjalankan tanggungjawab masing masing . 

JUST KEEP SMILING AND ONE DAY LIFE WILL GET TIRED OF UPSETTING YOU :)


0 pujian kutukan:

Post a Comment