Jangan Jadikan Mata Kita Seperti Mata Lalat Yang Melihat Negatif, Jadikan Lah Mata Kita Seperti Mata Lebah Yang Sentiasa Melihat Benda Yang Positif

Sunday, 2 December 2012

RESPONSIBLE VS STRESS !!

ASSALAMUALAIKUM

Aneh kan title entry aku kali nie . tapi sebab blog aku , suka hati aku la nak letak title ape . kalau sudi , sila baca . kalau tak sudi , baca je la . membaca kan amalan mulia . kalau FOLLOW blog aku , lagi aku sukaaa  :)

semester baru dah start . tapi hari khamis aku dah sampai UiTM . untung lah budak budak lain balik hari ahad . Sebelum aku terlupa , selamat menjalani semester baru untuk semua budak diploma UiTM di seluruh pelusuk Malaysia . Aku tahu korang mesti dah bosan membesarkan badan kat rumah kan . Have fun la korang dengan lab report , assignment , test , quiz dan bla bla bla yang sewaktu dengannya lepas nie .



Amacam timetable kelas korang ?? best tak ?? aku punye macam erggghhhhh ... paham paham sendiri la . Sumpah tak best langsung . Yang penting semester nie dah semestinya jadi semester yang paling sibuk yang akan aku pernah lalui . tanggungjawab dah makin berat . dah jadi setiausaha untuk Jawatankuasa Perwakilan Kolej (JPK) nie , hidup aku akan dipenuhi dengan paperwork je la lepas nie . takut gilerrr nak pikul benda nie . bak kate PPP aku , cik farah .. RAMAI TAK SUKA SEORANG PEMIMPIN . Jadi seorang pemimpin kena tabah , disiplin , dan matlamat mesti khusus .

dan wahai blog kesayanganku , sori ae kalau aku tak sempat nak bersihkan sawang sawang yang akan menguasai tulisan aku . aku janji , kalau aku ada masa , aku update ae . TUAN kau nie takkan biarkan kau sendirian sebab TUAN kau pun sendirian . dengan kau je dia nak bercinta . tapi dia terpaksa menduakan kau sebab PAPERWORK dah ngorat dia . So, dia dah cair ngan PAPERWORK tu . terpaksalah bercinta '2 in 1' . tapi kau jangan risau , TUAN kau takkan tinggalkan kau kalau kau tak tinggalkan dia . 


sikit je nie 

aku tak nak jadi macam nie

no stress at all !!
# jangan cakap aku sombong kalau aku tak tegur orang , sebab aku hanya perlu senyum untuk semua orang :) *tiba-tiba


2 comments:

  1. hehe..rilek2...jgn stress...dah tanggungjawab seorang student...terimalah dengan senyuman...walaupun sy dlunye stress smpai abis naik jerawat...*tetiba haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. senyuman dalam keterpaksaan . haha . takpe . tengah relax la nie . ok . yang jerawat tu tak tahan . itu dah stress sangat tu .

      Delete