Jangan Jadikan Mata Kita Seperti Mata Lalat Yang Melihat Negatif, Jadikan Lah Mata Kita Seperti Mata Lebah Yang Sentiasa Melihat Benda Yang Positif

Sunday, 3 June 2012

CITA_CITA VS CINTA ??


korang msti teruja giler kan ngan title kat ats tu ??
alaaaa . korg msti pantang kan nampak 'CINTA'
tapi kalau pasal cita-cita,
mesti bosannnn   =.=
so, aku nak cakap pasal dua2
korg nak ke taknak ke
suka hati aku la
aku punye blog .
*hahaha
aku nak tanye
mane penting ??
CITA_CITA @ CINTA ??
for me la kan,
of course la cita-cita
kenapa pulak aku pilih 'CITA-CITA' ??
suka hati aku la
ihik..ihik..ihik...
oke2 . cmnie . tok yang dah tua-tua kan
korg engat tak dulu
zaman sekolah rendah


          CIKGU : murid-murid..nanti kamu dah besar, apa cita-cita kamu ??
          MURID: saya askar cikgu. saya nak jadi polis .saya nak jadi cikgu 
                         la cikgu .(standard answer)

betul tak ??
tapi ada ke cikgu tanya

       CIKGU : kamu dah besar nanti nak kawen dengan sape ?? nak kawen umur bape ?? 
       MURID : ?????????!!! =.= 

so, korang nampak kan, which one yang most important
aku cuma nak cakap kat korang
walau macam mane pun korang CINTA kat someone tu
bilamana dia bukan jodoh korang
dia tetap bukan jodoh korang
korang bayangkan lah
korang sayang giler kat someone nie
sampai study korang ntah ke mana
tup..tupp..
korang kena tinggal ngan dorang
TERBAIK weyh !!
cita-cita ntah ke mana 
CINTA ntah ke mana
bukan aku cakap cinta itu tak boleh
tapi agak2 la
jangan sampai melalaikan hati(pengalaman sendiri)
jangan orang dok kate korang dah cam laki bini
CINTA itu fitrah manusia
tapi cinta dalam ISLAM ada batas2 nya





bukanlah nak cakap kaum hawa je
kaum adam pun kena jaga
jangan kerja nak ngorat anak dara orang
kalau bukan niat untuk jadikan kaum hawa isteri
makan minum pun mak bapak tanggung
ada hati nak bawak anak dara orang ke hulu hilir


 CITA-CITA ngan CINTA tu sangat berkait rapat
tak boleh dipisahkan
ada orang cakap '' alaaa . aku bercinta tok bagi aku lagi bersemangat nak belajar''
yeaa . aku memang akui
sesetengah orang memang menganggap benda tu betul
tapi berkat ke tak ape yang korang buat tu
kalau korang kena tinggal ngn BF o GF korang time nak exam,
tak ke merana...(berdasarkan pengalaman)
CARI LAH CINTA YANG HALAL DISISI ALLAH
(muhasabah diri sendiri kejap)
nak dengar cita best ??
baca post dari FATIMAH SYARHA nie
KLIK SINI




bukan nak cakap diri ini baik
kerana aku pun pernah lalai ngan cintan cintan nie
but mungkin ALLAH nak uji hubungan aku dengan Dia
and aku sedar cinta tak bawak ke mana pun
bercinta 10 taon pun
kalau dy bukan jodoh korang
putus jugak
janji korang jangan buat kerja gila
putus cinta je, bunuh diri
tak cium bau SYURGA beb !!
baek la korang bertaubat.. doa dapat jodoh yang baik2
lagi bagus..
oke ???
yang baik datangnya dari ALLAH
yang buruk dari kekhilafan diri ini..


ASSALAMUALAIKUM <3



0 pujian kutukan:

Post a Comment