Jangan Jadikan Mata Kita Seperti Mata Lalat Yang Melihat Negatif, Jadikan Lah Mata Kita Seperti Mata Lebah Yang Sentiasa Melihat Benda Yang Positif

Saturday, 16 June 2012

Tertikam, Menikam Atau Ditikam ??

hai sweety..
actually aku tengah bosan
first week lepas habes semester break kan
lecturer pun tak ngajar lagi
assignment pun tak BERTIMBUN lagi
housemate pun sume lesap
bosan duduk sorang2
aku bersihkan la blog aku yang dah nak berhabuk nie
so, aku nak cite sikit pasal TERTIKAM,MENIKAM or DITIKAM
what ?? korang nak cakap im a murderer ?? 
plizz talk to my hand
im not a murderer oke
im only a student forever ever
lagipun aku tak tuntut ilmu nak tikam tikam orang nie lagi la..
tapi bagi korang, bila kita sebut pasal tikam nie, memang fizikal boleh nampak ae ??
absolutely not......
tikam tak semestinya guna pisau parang o whatsoever
tikam pun boleh juga guna mulut..dunia dah maju la sayang sayang sume
tikam guna FACEBOOK TWITTER  or  APA-APA je la seumpama dengannya pun boleh
tapi korang tahu tak, tikam yang macam nie lagi bahaya
memang tak mati tapi kemungkinan besar orang yang korang tikam tu sakit tanpa ada ubat yang boleh diubati kecuali kemaafan,,
'so, maafkan je la..'
hamboi2.. senang hangpa cakap ..maafkan.. tapi korang tahu dalam hati dy macam mana. mungkin dorang cakap dorang dah maafkan. tapi hati manusia la bro. bukan senang nak maafkan orang yang dah tikam dorang...

so, maksud aku post benda alah nie yang mungkin tak berguna untuk sesetengah pihak, tapi aku nak cakap sikit..tolonglah wahai makhluk makhluk ciptaan ALLAH sekalian

hangpa dah diberi akal, tolonglah guna, jangan simpan sampai berUBAN. cakap jangan sebarang cakap. especially kat kawan kita sendiri. depan dia pijak semut pun tak mati, tapi belakang dy, korang kutuk macam tak pernah kenal dy. tolonglahhh. korang sanggup ke tengok kawan2 korang suffer sorang sorang. mase text by phone semua oke, tapi bila bukak laman sosial, masyaALLAH .. menangis kawan korang tu baca status update korang pasal dy.. tolong alert perasaan orang laen. masa susah korang mesti cari kawan2 korang tapi masaa senang korang tak pernah peduli perasaan dorg.ape ke halnya la masalah korang nie.. aku tak tahu la pulak dalam organ korang takde organ yang bernama HATI sampai korang sanggup buat macam tu ..

aku nak pesan kat 3 golongan nie je la..
                   
----> golongan yang MENIKAM
# udah udah ler tu menikam orang. tak baik hangpa tau tak. bawak bawak la bertaubat. baik korang mintak maaf kat orang yang korang tikam tu secepat yang mungkin. sebab hari esok belum tentu ada untuk kita


----> golongan yang DITIKAM 
# kalau orang yang menikam korang dah sedar  salah dorang and datang kat korang minta ampun, maafkan je la. takyah simpan lame2. bernanah nanti parah pulak.and jangan suffer sorang sorang. tell your crying shoulder

---->golongan yang TERTIKAM
# aku tahu korang tak sengaja nak tikam kan.. tapi tak salah kalau korang mintak maaf je kat orang yang korang rase korang tikam tu. oke ??

jangan terasa jika anda bukan golongan di atas. saya cuma mengingatkan untuk sesiapa yang baca dan untuk diri saya sendiri. Tidak ada kena mengena antara yang hidup ataupun yang mati. PEACE NO WAR :D

and aku pun bukannya baik sangat . dengan ini, saya dengan rasa rendah diri ingin memohon ampun dan maaf kat kawan kawan saya either sekolah menengah or sekolah rendah and the latest.. my friends at my UNI.. aku pun suka cakap lepas gak, tp insyaALLAH aku takkan cakap buruk belakang my BESTIE aku even ktorang gadoh. sayang kau sahabatku <3

YANG BAIK DATANGNYA DARI ALLAH 
YANG BURUK DATANG DARI KEKHILAFAN DIRI INI SENDIRI

3 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. http://sweetysociety.blogspot.com/2012/06/tomza.html

    ReplyDelete
  3. huhi,.. saya pernah ditikam,.. autchhh,.. sakit dowhhh,.. :'(

    ReplyDelete